Vanaf 1 maart wordt in het centrum van Herentals de nieuwe parkeerregeling voor de blauwe zone ingevoerd. Jong CD&V heeft een aantal bedenkingen en doet een aantal suggesties bij het S.pa-CD&V- plan.

Vanaf 1 maart 2012 zal in het centrum van Herentals de blauwe zone uitbreiden. De aanleiding hiertoe is dat langparkeerders de parkeerplaatsen innemen van buurtbewoners en winkelende mensen.
 
Enerzijds moeten buurtbewoners dikwijls veraf parkeren omdat de parkeerplaats voor hun deur ingenomen is.  Anderzijds moeten winkelende mensen ver van de winkels parkeren omdat de nabij gelegen parkeerplaatsen de hele dag ingenomen zijn.
 
Daarom breidt de blauwe zone nu uit in de hoop aan deze problemen een oplossing te bieden.
 
Nu hebben we 4 vragen bij de uitbreiding van de blauwe zone:
 
  1. waarom is de Molenvest, toch een zone die grenst aan de winkelstraat Zandstraat, niet opgenomen in de blauwe zone? Het is net daar dat de winkeliers vragen om parkeerruimte te creëren voor hun klanten door de langparkeerders te weren;
  2. waar moeten de langparkeerders (mensen die werken in Herentals) naar toe? (Iets verbieden kan, maar dan dient er wel een alternatief geboden te worden.);
  3. tegenover een uitbreiding van de blauwe zone dient er wel een deftige parkeerbeleid (controle) te staan. Anders kan de situatie beter gelaten worden zoals het was;
  4. rond september 2011 is er een inspraakronde geweest voor de bevolking waarbij ze hun opmerkingen i.v.m. het invoeren van de blauwe zone konden ventileren. Waar zijn deze opmerkingen naartoe en is er überhaupt iets met deze opmerkingen gedaan?
 
Vooral dit laatste punt stuit ons tegen de borst!  Inspraak vragen aan de bevolking is goed, en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Maar wat heeft de schepen van mobiliteit met deze opmerkingen gedaan? Het kan toch niet dat deze opmerkingen gewoon worden doodgezwegen, de middenstand en de buurtbewoners hebben in deze toch ook een (belangrijke) stem??
 
Verder lijkt het ons evident dat na de invoering van de blauwe zone een grondige evaluatie noodzakelijk zal zijn om eventuele tekortkomingen bij te sturen. 
 
Bericht Jong CD&V.